Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Πικάντικο κοτόπουλο πανέ με τυρένια κρούστα

Η συνταγή αυτή αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Η πάπρικα και το καγέν κάνουν το κοτόπουλο πιο πικάντικο. 
Αν πρόκειται να το σερβίρετε σε παιδιά χρησιμοποιήστε γλυκιά πάπρικα.

Υλικά:
1 (γύρω στο 1 κιλό και 700 γραμμ.) κοτόπουλο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1½ κ.γλ. αποξηραμένα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι ή ό,τι μυρωδικό σας αρέσει)
1½ κ.γλ. πάπρικα
1/2 κ.γλ. πιπέρι καγέν

Εκτέλεση: Ζητήστε από τον κρεοπώλη να τεμαχίσει το κοτόπουλο σε οκτώ κομμάτια ή κόψτε το μόνοι σας. Το πλένετε καλά, να φύγουν τυχόν κοκαλάκια. Στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί πολύ καλά ένα ένα κομμάτι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στις αντιστάσεις.
Σε ένα μπολ ενώνετε όλα τα στερεά υλικά, παρμεζάνα, αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, αποξηραμένα βότανα, πάπρικα και πιπέρι καγέν. Τα ανακατεύετε με κουτάλι να αναμειχθούν καλά. Αλείφετε με το ελαιόλαδο, με πινέλο ή με το χέρι, όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου γύρω γύρω πολύ καλά. Ένα ένα κομμάτι το βουτάτε στο μείγμα παναρίσματος, με την πέτσα προς το πανάρισμα.
Με τα δάχτυλα πιέζετε το πανάρισμα να κολλήσει καλά πάνω στην πέτσα. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι με ρηχό χείλος. Τοποθετείτε κάθε παναρισμένο κομμάτι στο ταψί, με την παναρισμένη όψη προς τα πάνω.
Επαναλαμβάνετε το ίδιο με όλα τα κομμάτια. Ψήνετε το κοτόπουλο πανέ στην τελευταία σχάρα για περίπου 50΄.
Κάθε τόσο περιχύνετε με τα υγρά του ταψιού ώσπου να ροδίσει και να κάνει ωραία τραγανή κρούστα.
 argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου