Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Αρνί ψητό της κατσαρόλας


Ένα κλασικό πιάτο, γεμάτο με μυρωδιές από μαμά και αναμνήσεις, απ' τα παιδικά μας χρόνια.
Και μόνο στη σκέψη του, μας έρχονται στο μυαλό εικόνες όμορφες, από αυλές και γειτονιές, που δυστυχώς οι περισσότερες δεν υπάρχουν πια.

Υλικά
• 1½ κιλό αρνάκι ή κατσικάκι
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ¾ ποτηριού του κρασιού ελαιόλαδο
• 1 λεμόνι (το χυμό του)
• 1 κρασοπότηρο κρασί
• 1 κουτ. γλυκού κοφτό κορν φλάουρ
• λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3' ακόμα.
Τότε το σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και νερό τόσο που να το σκεπάζει.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να βράσει το κρέας, προσέχοντας μήπως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.
Πριν το τέλος, διαλύουμε το κορν φλάουαρ σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στο φαγητό, μαζί με το χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει και να χυλώσει η σάλτσα.
Η επιτυχία του φαγητού είναι να μην έχει πολλά υγρά.
Συνοδέψτε το με ριζότο ή με φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες
Μερίδες: 6
faghta-giagias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου