Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Ψαρονέφρι με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας

Το ψαρονέφρι είναι το φιλέτο του χοιρινού.
Η περιεκτικότητά του σε χοληστερίνη είναι χαμηλότερη από εκείνη του μοσχαριού καθώς επίσης το λίπος του είναι λιγότερο κορεσμένο.


Όταν θέλουμε να το κόψουμε σε κομμάτια για το τηγάνι, το κόβουμε σε μέτριες ροδέλες, περίπου 6-7 βγαίνουν για το κάθε ψαρονέφρι.
Πιέζουμε τα κομμάτια από το κομμένο ψαρονέφρι ώστε να «ανοίξουν» και να απλώσουν λίγο.
Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι και όταν το σοτάρουμε χρησιμοποιούμε ξύλινη κουτάλα γιατί το πιρούνι τρυπάει το φιλέτο και έτσι δεν μπορούν να κρατηθούν οι χυμοί του και δεν γίνεται ζουμερό.
Ψαρονέφρι με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας
για 2 άτομα – απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά
Υλικά:
400 γρ. ψαρονέφρι (1 κομμάτι ψαρονέφρι περίπου, κομμένο)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150 γρ. μανιτάρια κομμένα φρέσκα
150 ml λευκό κρασί
1-2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος στο τηγάνι και τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές σε δυνατή προς μέτρια φωτιά.
Οταν αρχίσουν να ροδίζουν αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ρίχνουμε το πιπέρι με το θυμάρι ανακατεμένα.
Μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε το μέλι και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά έτσι ώστε να καραμελώσει το κρέας.
Συνοδεύουμε με λευκό ρύζι ή πουρέ πατάτας.
delightfularea.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου